Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Плакіда, О. Л. | ua |
dc.date.accessioned | 2023-06-29T08:43:18Z | |
dc.date.available | 2023-06-29T08:43:18Z | |
dc.date.issued | 2019 | |
dc.identifier.citation | Плакіда О. Л. Вплив водної суспензії живої хлорели на показники крові у здорових людей / О. Л. Плакіда // Сучасні досягнення фармацевтичної технології і біотехнології: збірник наукових праць. Випуск 6. – Х.: Вид-во НФаУ, 2019. – С. 380–381. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://repo.odmu.edu.ua:443/xmlui/handle/123456789/13284 | |
dc.description.abstract | В даний час спостерігається зростаючий інтерес до біологічно активних харчових додатків на основі натуральних, екологічно чистих компонентів. Одним з найбільш перспективних продуктів даного напрямку є біологічні добавки, створені з використанням зеленої прісноводної водорості хлорела (Chlorophyta, Trebouxiophyceae). Це пов'язано, в першу чергу, з простотою культивування і дешевизною даної водорості. До складу Chlorella входять протеїн, хлорофіл, харчові волокна, жирні кислоти, каротиноїди, сульфітовані полісахариди, глікопротеїни, антиоксиданти, нуклеїнові кислоти, мікроелементи, вітаміни, тощо, що пояснює її значну біологічну активність. У зв'язку з цим зростає кількість робіт, що вивчають Chlorella vulgaris не тільки як джерело корисних речовин для використання в функціональному харчуванні, але і можливості її застосування в лікувальних і профілактичних цілях. Мета дослідження: викладені факти послужили основою нинішнього дослідження, метою якого було вивчення впливу курсового прийому водної суспензії хлорели (Chlorella vulgaris) на показники крові у здорових людей. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | en |
dc.subject | водна суспензія живої хлорели | uk_UA |
dc.subject | показники крові | uk_UA |
dc.subject | здорові люди | uk_UA |
dc.subject | біологічні добавки | uk_UA |
dc.title | Вплив водної суспензії живої хлорели на показники крові у здорових людей | uk_UA |
dc.type | Article | en |