Алергія до білка коров’ячого молока у дітей – проблема сьогодення

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Аряєв, М. Л. ua
dc.contributor.author Кравченко, Т. Ю. ua
dc.contributor.author Сенківська, Л. І. ua
dc.contributor.author Лотиш, Н. Г. ua
dc.contributor.author Гоцуляк, Т. І. ua
dc.date.accessioned 2023-11-28T11:50:57Z
dc.date.available 2023-11-28T11:50:57Z
dc.date.issued 2023
dc.identifier.citation Алергія до білка коров’ячого молока у дітей – проблема сьогодення / М. Л. Аряєв, Т. Ю. Кравченко, Л. І. Сенківська та ін. // Global problems of improving scientific inventions: the 7th International scientific and practical conference, October 31–November 03, 2023, Copenhagen, Denmark. International Science Group. 2023. P. 164–165. uk_UA
dc.identifier.uri https://repo.odmu.edu.ua:443/xmlui/handle/123456789/14241
dc.description.abstract Останніми роками у дітей відзначається збільшення частоти виникнення реакцій на харчові продукти. Практично з грудного віку можуть спостерігатися клінічні прояви алергічних реакцій, які переважно пов’язані з особливостями харчування. За світовою статистикою, від 2 до 7,5 % дітей до трьох років у Європі та Америці мають саме таку алергію. Початок харчової алергії у дітей раннього віку може привести к розвитку «атопічного» маршу в майбутньому. Головними алергенами у дітей першого року життя є білки коров’ячого молока, які запускають каскад алергічних реакцій в організмі малюка. Ці білки можуть бути причиною атопічного маршу у дітей, схильних до атопії. Піки поширеності алергії до білка коров’ячого молока (АБКМ) відмічають протягом перших 12 міс життя, вони мають тенденцію до зменшення з віком у терміни, які відрізняються від термінів формування толерантності до інших харчових продуктів. uk_UA
dc.language.iso uk en
dc.subject алергія uk_UA
dc.subject білок коров’ячого молока uk_UA
dc.subject діти uk_UA
dc.subject казеїн uk_UA
dc.title Алергія до білка коров’ячого молока у дітей – проблема сьогодення uk_UA
dc.type Article en


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних зібраннях

Показати скорочений опис матеріалу