Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Кононенко, В. В. | |
dc.contributor.author | Непорада, В. П. | |
dc.contributor.author | Непорада, Н. В. | |
dc.contributor.author | Kononenko, V. V. | |
dc.contributor.author | Neporada, V. P. | |
dc.contributor.author | Neporada, N. V. | |
dc.date.accessioned | 2020-01-29T13:25:33Z | |
dc.date.available | 2020-01-29T13:25:33Z | |
dc.date.issued | 2013 | |
dc.identifier.citation | Кононенко В. В., Непорада В. П., Непорада Н. В. Про надзвичайні стани, що спричинені харчовими отруєннями // Вісник морської медицини. 2013. № 4. C. 67–68. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://repo.odmu.edu.ua:443/xmlui/handle/123456789/6319 | |
dc.description.abstract | Кінець XX та початок XXI століть відзначилися різким зростанням надзвичайних станів спричинених біологічними чинниками. Мова йде про спалахи харчових отруєнь (токсико-інфекцій) в організованих дитячих колективах, на весіллях, під час проводів в армію та інших заходах у нашому суспільстві, пов'язаних з масовим споживанням м'ясної, вуглеводної, овочевої їжі попередньо заготовленої з контамінованої сировини збудниками харчових отруєнь. Страви інфікуються також при їх приготуванні. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.subject | food-borne intoxication | uk_UA |
dc.subject | first medical aid | uk_UA |
dc.title | Про надзвичайні стани, що спричинені харчовими отруєннями | uk_UA |
dc.title.alternative | Extreem situations caused by food poisonings | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |