Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Бабієнко, В. В. | uk |
dc.contributor.author | Мокієнко, А. В. | uk |
dc.contributor.author | Горошков, О. В. | uk |
dc.contributor.author | Коболев, Е. В. | uk |
dc.contributor.author | Шейх, А. Д. Х. | uk |
dc.contributor.author | Суворова, А. С. | en |
dc.contributor.author | Babienko, V. V. | en |
dc.contributor.author | Mokienko, A. V. | en |
dc.contributor.author | Goroshkov, O. V. | en |
dc.contributor.author | Koboliev, E. V. | en |
dc.contributor.author | Seikh, A. D. H. | en |
dc.contributor.author | Suvorova, A. S. | en |
dc.date.accessioned | 2023-04-28T07:16:18Z | |
dc.date.available | 2023-04-28T07:16:18Z | |
dc.date.issued | 2022 | |
dc.identifier.citation | Абсорбція магнію як ключовий фактор його споживання / В. В. Бабієнко, А. В. Мокієнко, О. В. Горошков та ін. // Стан і перспективи харчової науки та промисловості: зб. тез доповідейVІ Міжнар. наук.-технічна конф.2022, м. Тернопіль, 22-23 вересня 2022 р. Тернопіль, 2022. С. 44. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://repo.odmu.edu.ua:443/xmlui/handle/123456789/12653 | |
dc.description.abstract | Було проаналізовано на вміст магнію 58 груп харчових продуктів (823 найменування) та втрати магнію у процесі кулінарної обробки харчових продуктів. Проведено перерахунок на одну добу вмісту магнію у продуктах харчування згідно місячного споживчого кошика та залишок магнію у деяких продуктах після кулінарної обробки. Всього із 44 харчових продуктів споживчого кошика кулінарній обробці підлягають 14. При цьому загальний вміст магнію зменшується від 441 до 379 мг, тобто на 14 %, що співпадає із довідковими даними (13 %). | uk_UA |
dc.language.iso | en | en |
dc.subject | магній | uk_UA |
dc.subject | абсорбція | uk_UA |
dc.subject | кишечник | uk_UA |
dc.title | Абсорбція магнію як ключовий фактор його споживання | uk_UA |
dc.title.alternative | Absorption of magnesium as a key factor in its consumption | en |
dc.type | Article | en |