Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Аряєв, М. Л. | ua |
dc.contributor.author | Кравченко, Т. Ю. | ua |
dc.contributor.author | Сенківська, Л. І. | ua |
dc.contributor.author | Лотиш, Н. Г. | ua |
dc.contributor.author | Гоцуляк, Т. І. | ua |
dc.date.accessioned | 2023-11-28T11:50:57Z | |
dc.date.available | 2023-11-28T11:50:57Z | |
dc.date.issued | 2023 | |
dc.identifier.citation | Алергія до білка коров’ячого молока у дітей – проблема сьогодення / М. Л. Аряєв, Т. Ю. Кравченко, Л. І. Сенківська та ін. // Global problems of improving scientific inventions: the 7th International scientific and practical conference, October 31–November 03, 2023, Copenhagen, Denmark. International Science Group. 2023. P. 164–165. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://repo.odmu.edu.ua:443/xmlui/handle/123456789/14241 | |
dc.description.abstract | Останніми роками у дітей відзначається збільшення частоти виникнення реакцій на харчові продукти. Практично з грудного віку можуть спостерігатися клінічні прояви алергічних реакцій, які переважно пов’язані з особливостями харчування. За світовою статистикою, від 2 до 7,5 % дітей до трьох років у Європі та Америці мають саме таку алергію. Початок харчової алергії у дітей раннього віку може привести к розвитку «атопічного» маршу в майбутньому. Головними алергенами у дітей першого року життя є білки коров’ячого молока, які запускають каскад алергічних реакцій в організмі малюка. Ці білки можуть бути причиною атопічного маршу у дітей, схильних до атопії. Піки поширеності алергії до білка коров’ячого молока (АБКМ) відмічають протягом перших 12 міс життя, вони мають тенденцію до зменшення з віком у терміни, які відрізняються від термінів формування толерантності до інших харчових продуктів. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | en |
dc.subject | алергія | uk_UA |
dc.subject | білок коров’ячого молока | uk_UA |
dc.subject | діти | uk_UA |
dc.subject | казеїн | uk_UA |
dc.title | Алергія до білка коров’ячого молока у дітей – проблема сьогодення | uk_UA |
dc.type | Article | en |